TNO Fysieke belasting

TNO Fysieke belasting

beoordelen, aanpakken en kennis delen

Op deze site vindt u gratis hulpmiddelen om zelf fysieke belasting op het werk te beoordelen en een wegwijzer om direct aan de slag te gaan met het aanpakken van fysieke belasting. U kunt zich ook aanmelden voor het netwerk Duurzaam Fysiek Werk. Maak hieronder uw keuze.
Beoordelingsinstrumenten

Ik wil de fysieke belasting in mijn organisatie beoordelen

Klik op een instrument voor een korte beschrijving.

Wegwijzer Ik wil de fysieke belasting in mijn organisatie aanpakken Wegwijzer Fysiek zwaar werk kan de duurzame inzetbaarheid belemmeren. Deze wegwijzer helpt je in 5 stappen op weg het werk lichter te maken. Naar de Wegwijzer » Oplossingsrichtingen »
Netwerk en goede voorbeelden

Ik wil weten hoe andere organisaties fysieke belasting aanpakken of wil mijn kennis delen

In het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk delen bedrijven kennis en ervaringen. Via de nieuwsbrief en bijeenkomsten kan je aansluiten.

Meer over het netwerk en bijeenkomsten »

Welke maatregelen kan je nemen om werk lichter te maken? Hoe pak je dit aan en wat levert het op?

Bekijk de Goede Voorbeelden »

Bekijk hier oplossingsrichtingen voor veel voorkomende knelpunten.

Oplossingsrichtingen »
Nieuws

Netwerk duurzaam fysiek werk in Safety!

Voor het blad Safety! hebben Marjolein Douwes en Bonny de Vries van het netwerk duurzaam fysiek werk een artikel geschreven over het netwerk en de landelijke dag die in 2017 georganiseerd is. Lees het volledige artikel hier.

Risico’s inventariseren van fysieke belasting

Elk beroep heeft risico’s. In de wet is vastgelegd dat elk bedrijf met personeel de specifieke risico’s moet inventariseren en minimaliseren met een RI&E en plan van aanpak. Hier zijn kosten aan verbonden, maar het levert ook zeker wat op. Elke euro die je investeert in veiligheid en gezondheid levert op termijn het dubbele op. […]

Sligro – het grootste leslokaal van Nederland

Medio 2017 is Sligro een uniek project gestart in samenwerking met ROC Leijgraaf. Leon Oosthoek, Site Manager Logistiek, en Ben van Bakel, docent Logistiek op ROC Leijgraaf, vertellen enthousiast hoe het project is ontstaan. Samen met docent Rudolf Grim hadden ze een droom. Hun droom was om studenten op een goede manier te laten ontwikkelen […]

Meer informatie