TNO Fysieke belasting

TNO Fysieke belasting

beoordelen, aanpakken en kennis delen

Op deze site vindt u gratis hulpmiddelen om zelf fysieke belasting op het werk te beoordelen en een wegwijzer om direct aan de slag te gaan met het aanpakken van fysieke belasting. U kunt zich ook aanmelden voor het netwerk Duurzaam Fysiek Werk. Maak hieronder uw keuze.
Beoordelingsinstrumenten

Ik wil de fysieke belasting in mijn organisatie beoordelen

Klik op een instrument voor een korte beschrijving.

Wegwijzer Ik wil de fysieke belasting in mijn organisatie aanpakken Wegwijzer Fysiek zwaar werk kan de duurzame inzetbaarheid belemmeren. Deze wegwijzer helpt je in 5 stappen op weg het werk lichter te maken. Naar de Wegwijzer » Oplossingsrichtingen »
Netwerk en goede voorbeelden

Ik wil weten hoe andere organisaties fysieke belasting aanpakken of wil mijn kennis delen

In het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk delen bedrijven kennis en ervaringen. Via de nieuwsbrief en bijeenkomsten kan je aansluiten.

Meer over het netwerk en bijeenkomsten »

Welke maatregelen kan je nemen om werk lichter te maken? Hoe pak je dit aan en wat levert het op?

Bekijk de Goede Voorbeelden »

Bekijk hier oplossingsrichtingen voor veel voorkomende knelpunten.

Oplossingsrichtingen »
Nieuws

Pay it Forward: 13 november Witte Kruis in Den Haag

Op dinsdag 13 november opent het Witte Kruis in Den Haag haar deuren voor een Pay it Forward bijeenkomst. In samenwerking met Ambulancezorg Groningen vertellen zij over hun aanpak van fysieke belasting. Een kijkje in de keuken is uiteraard onderdeel van het programma. Tijdens de bijeenkomst maken we kennis met het Witte Kruis en Ambulancezorg […]

Is bewegen tijdens werk ongezond?

Dagelijks bewegen is goed, maar hoe zit het met bewegen als onderdeel van lichamelijk zwaar werk? Uit een onderzoek van het Amsterdam UMC blijkt dat werknemers met lichamelijk zwaar werk juist een hoger risico hebben op vroegtijdig overlijden dan werknemers met minder zwaar werk. Dat mensen met zware beroepen gemiddeld korter leven, was al bekend. […]

Factsheet Fysieke Belasting 2018

Er is een nieuwe factsheet over fysieke belasting beschikbaar. Bent u geïnteresseerd in de actuele cijfers rondom fysieke belasting? Klik dan hier voor de factsheet.

Meer informatie