TNO Fysieke belasting

TNO Fysieke belasting

beoordelen, aanpakken en kennis delen

Zet ook Fysieke Belasting op de kaart in de Week van de RI&E

Dit jaar bestaat de RI&E 25 jaar. Hét middel om op een gestructureerde wijze de risico’s voor veiligheid en gezondheid in uw bedrijf aan te pakken. Daarom organiseert het Steunpunt RI&E van 17 tot 21 juni voor de 5e keer de Week van de RI&E. Grijpt u deze week ook aan om de RI&E uit te voeren of te updaten en fysieke belasting binnen uw bedrijf onder de aandacht te brengen?

Fysieke belasting is een vast onderdeel in de RI&E, maar de RI&E geeft vaak geen èchte beoordeling van bijvoorbeeld het tilwerk of de werkhoudingen. Daarom ontwikkelt TNO hiervoor gratis hulpmiddelen zoals de Checklist Fysieke Belasting en de app BewustBelast.

De Checklist Fysieke Belasting helpt op een eenvoudige en snelle manier inzicht te krijgen in de risico’s op lichamelijke klachten. De resultaten geven een overzicht van mogelijke knelpunten zodat je op een efficiënte manier bij de belangrijkste punten terecht komt en direct aan de slag kunt met het zoeken en implementeren van maatregelen. De app BewustBelast is een handig hulpmiddel voor iedereen die tijdens het werk bewust gezonde keuzes wil maken. De app geeft directe feedback op hoe je zelf een situatie kunt verbeteren.